Dít zijn de 10 beste Nederlandse hotspots om vintage te shoppen | Nouveau (2024)

In deze steden vind je de beste koopjes!

Hotspots Ella Vermeulen

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Mail
Dít zijn de 10 beste Nederlandse hotspots om vintage te shoppen | Nouveau (1)
', );target.remove();}

Door de inflatie wordt van alles duurder. Omdat de dagelijkse kosten hoger uitvallen hou je al snel minder over om te shoppen of je huis leuk in te richten. Toch zijn er plenty mogelijkheden om met minder budget nog steeds geweldige parels te scoren.

Unieke items

Het is een fabeltje dat alle tweedehandswinkels alleen maar oude rommel verkopen. Je vindt er vaak unieke items en soms ook ongebruikte spullen voor een prikkie. Daarnaast is het ook duurzaam dat spullen een tweede leven krijgen. Je kunt er een geweldige hobby van maken, om tijdens een stedentrip alle vintage winkeltjes of brocantes af te struinen voor de leukste koopjes.

De meeste én de beste winkels

Wil je weten waar je in Nederland het beste terecht kan als je vintage wilt shoppen? Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen (handig voor als je van je shopping safari een weekendje wilt maken) analyseerde de zoekresultaten op Google en heeft de tien beste steden voor tweedehandswinkels op een rij gezet. Steden waar je de meeste, maar vooral ook de beste kringloopwinkels en vintage shops kan vinden. Daar gaan we!

Leeuwarden - 8,3 vintage punten

De nummer 1 stad om koopjes te jagen is Leeuwarden! Struin langs de vele tweedehandswinkels, ongeveer 4,3 per 10.000 inwoners. Daar kan je je geluk op en weet je zeker dat je een hele dag zoet bent. Duik bijvoorbeeld naar binnen bij Laura’s Kledingkast of bij Treasure Hunting. Gemiddeld krijgt de stad een beoordeling van 3.8 voor zijn kringloopwinkels.

Middelburg - 7,9 vintage punten

Als je mooie vintage parels wilt scoren ben je in Middelburg aan het juiste adres. De stad heeft 4,2 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners en wordt ook gemiddeld met een 3.8 beoordeeld. Kijk even binnen bij Lieve Hemel met 4,3 sterren of bij Lotus Tweedehands die ook wordt beoordeeld met 4,3 sterren.

Emmen - 5,9 vintage punten

Ook Emmen scoort hoog! In de 3,2 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners kan je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je iets bijzonders vindt. Gemiddeld genomen worden de winkels hier met een 3,2 sterren beoordeeld. Voor unieke koopjes ga je het beste langs bij mijnTafel Emmen, waar je mooie LP's kan vinden. Het wordt beoordeeld met 4,1 sterren. Of kijk bij Kringloop de Waar die 3,9 sterren krijgt.

Roermond - 5,7 vintage punten

Wil je niet enorm veel uitgeven en ben je op zoek naar goede kwaliteit spullen dan ben je hier aan het juiste adres. KAAT fabrics krijgt 4,4 sterren en ook in het Vincentiushuis Roermond kun je heerlijk speuren naar mooie schatten.

Den Helder - 5,6 vintage punten

Krijg je niet genoeg van vintage winkels? Den Helder wordt gemiddeld met een 4,3 beoordeeld voor zijn tweedehandswinkels. De stad heeft 1,9 winkels per 10.000 inwoners. Bij Weggeefwinkel Overvloed is voor ieder wat wils en krijgt 4,3 sterren.

Maastricht - 5,1 vintage punten

Maastricht krijgt een gemiddelde beoordeling van 4,0 met 1,8 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners. Kringloop Zuid is er een die je zeker op je lijst moet zetten om te bezoeken. Maar ook Vintage Island wordt enorm goed beoordeeld en zit vol pareltjes.

Deventer - 5,1 vintage punten

Op de zevende plek om koopjes te jagen staat Deventer. Mocht je toch al van plan zijn de stad te bezoeken kan je dit nu perfect combineren met tweedehands parels zoeken. Miller’s Feelgoodstore en Nans vintage worden erg hoog gewaardeerd. Mocht je specifiek naar meubels op zoek zijn, kijk dan ook even binnen bij Rare & More.

Assen - 5,1 vintage punten

In de stad Assen vind je niet alleen gezelligheid, maar eindigt ook op de achtste plaats om goed vintage te kunnen shoppen. Ga langs bij de Kiekshop die met 4,6 sterren beoordeeld is. Vanaf 2 december kan je een uitstapje ook perfect combineren met de kerstmarkt Winters Assen.

Leiden - 5,0 vintage punten

In Leiden vindt je ook zorgvuldig geselecteerde tweedehands prachtstukken. Bijvoorbeeld bij Appel & Ei Leiden, die een 4,3 krijgt. De stad heeft 1,9 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners en de kringloopwinkels worden gemiddeld met een 3,9 sterren beoordeeld.

Groningen - 5,0 vintage punten

Last but not least, Groningen. Hier vind je ongeveer 2,4 kringloopwinkels per 10.000 inwoners. En gemiddeld worden de winkels met een 3,4 beoordeeld. LILOS Vintage is een super winkel in de binnenstad en verdiend 5 sterren. Een paar huizen verder kan je gelijk de volgende vintage aankopen doen bij Vintage Kroy.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste vanNouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl.Schrijf je in

Hotspots

  • Getty Images

Om te voldoen aan wet- en regelgeving rondom kansspelen zouden we graag eenmalig willen weten of je 24 jaar of ouder bent.

Dít zijn de 10 beste Nederlandse hotspots om vintage te shoppen | Nouveau (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5858

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.